Bortekamp mot Guard onsdag kl. 19

Norborg/Brattvåg2 tek onsdag turen til Color Line stadion for å møte Guard.

Norborg har ein stor stall å velge frå i denne kampen. Berre André Larsen (overtrakk), Magnus Jenssen (jobb) og Ruben Holmeset (sjøen) manglar. Det betyr at Elling Mikal Kalvø er tilbake frå sjukdom. Tor Abelseth, som måtte gi seg tidleg i kampen mot Stranda, er også klar til kamp. Patrik Hjelmseth syns ferien i 2. divisjon er for lang og vil vere med på denne kampen.

Norborg og Guard var ofte i same divisjon på 1970-talet, men har ikkje møtt kvarandre sidan 1983. Ein av grunnane til dette er at Guard ikkje hadde A-lag frå 1995 til 2013. I 2014 starta dei opp igjen i 6. divisjon, og etter nokre år i toppen av divisjonen tok dei steget opp til 5. divisjon etter å ha slått Åmdal i kvalifiseringskampar i fjor haust.

Guard har foreløpig gjort det brukbart og ligg på trygg grunn. Det er likevel på bortebane Guard er best. Dei scorar mange mål, faktisk er det berre Blindheim og Norborg som scorer meir. Defensivt går det ikkje like bra sjølv om dei har velkjente Kristian Muriås i mål. Av spelarar vi kan legge til merke er det Kristoffer Holmen, som tidlegare har spelt for Langevåg, Erik Røsvik, som har 2. og 3. divisjonserfaring med Skarbøvik, Elverum og Rollon, og ikkje minst Joakim Bendal, som har 60 mål på 46 kampar for Guard. Ni av dei på sju kampar i år. Vi skal heller ikkje gløyme tidlegare AaFK-spelar og trenar Trond Fredriksen. Alt i alt eit rutinert lag som Norborg må vere skjerpa mot.

Dommar: Jan Lund (Godøy)