Poengjakta avsluttast på Hareid

Fredag kl. 1830 barker Hareid og Norborg/Brattvåg2 saman i den siste seriekampen for i år. – Det mest keisame som er i fotballen er å ligge midt på tabellen utan noko å spele for, sa Tom Nordlie for nokre år sidan. På Hareid blir det alt anna enn keisamt. Begge laga treng mest truleg poeng. Hareid helst tre, Norborg/BIL2 er sikra plass i neste års 4. divisjon med uavgjort.

Norborg har hatt eit godt tak på Hareid og har ikkje tapt sidan oktober 2013. I den kampen hadde Norborg spelet og dei fleste sjansane, men Hareid scora fem mot Norborg sine null. I etterkant vart Norborg i Sunnmørsposten skulda for å ikkje ville rykke opp i 3. divisjon (noko vi til slutt gjorde). Sist veke vart ein skulda for å faktisk ville gjere ein innsats for å stå i 4. divisjon då ein auka antallet av Brattvåg sine innbytarar i 2. divisjon frå 2 mot Volda til 7 mot Hødd2. At motstandaren auka frå 2 mot Larsnes/Gursken til 6 mot Norborg/BIL2 var ikkje så nøye for Sunnmørsposten. Truleg rekna dei Brattvåg sine innbytarar som langt betre enn Hødd sine, og det er jo positivt. Vi var i alle fall vitne til ein rettvis og god 4. divisjonskamp på Høddvoll.

Sidan tapet i 2013 har ein slått Hareid seks gongar og spelt ein uavgjort. Held denne rekka fram så er plassen sikra, men Hareid er i god form og blir ingen enkel motstandar. Dei har slått Blindheim 2-1 og Larsnes/Gursken 5-2 på sine to siste kampar. Det har tatt dei forbi Emblem og Ørsta på tabellen og til å ha alt i eigne hender. Dei scorar normalt ikkje mykje mål, men er godt organisert og slepp inn få. På eige gras så er det berre dei to topplaga som har sleppt inn færre. Den tidlegare Hødd-spelaren Ruben Kenneth Brandal er hjerna i laget og også toppscorar med 9 mål.

Troppen til Norborg/Brattvåg2 er ikkje klar endå, men av dei som var med mot Hødd2 sist så er Ole Johan Urke, Niklas Rekdal og Victor Pedersen uaktuell. Thomas Aarsund, Marius Fylling Rogne og Anders Toven er igjen aktuelle for spel.

Vi håper mange tek turen til Hareid denne fredagen for å støtte samarbeidslaget. Det er viktig at Haram har eit lag i 4. divisjon også neste år.

Dommar: Daniel Refsnes (Herd)
Assistentar: Henrik Pettersen Sunde (Baune) og Viktor Lillebø Rongve (SIF/Hessa)