Rollon2 – Guard 10-0

Rollon2 – Guard 10-0 (5-0)
Nørve, 2. divisjon Sunnmøre, 23.05.1946.

Rollon stilte et meget sterkt B-lag til 2. divisjonskampen mot Guard på Nørve i går kveld. Det nye og ungdommelige Guard-laget hadde intet det skulde ha sagt, og de tre Guard-keeprene måtte plokke ballen hele ti ganger ut av nettet. Det gikk et kvarter av første omgang før scoringen begynte, men så rullet det inn jevnt og stadig, fem mål i første og fem i annen omgang. Og det kunne gjerne ha vært fem til etter sjansene.

Guard-laget er sørgelig ribbet for støtte-spillere no, det ble stilt et lag vesentlig bestående av ganske unge karer, som trenger atskillig instruksjon og trening før de kan gjøre seg gjeldende, – kanskje om et par, tre år.

På Rollon-laget så man flere tidligere A-lagsspillere, – Øystein Pettersen, Bolle Myklebust, Helge Nedregård, Per Tolås, Martin Korsbrekke o. fl. Det var ikke å vente at “småguttene” på Guard-laget skulde få utrettet stort mot slike karer.

Guard hadde uhell med målmannen og måtte bruke tre forskjellige på denne plassen. Først ble den ordinære skadet i slutten av første omgang. Henningsen ble satt inn og var så uheldig at han slengte seg for full kraft med hodet mot ene målstolpen. Resultatet ble hjernerystelse og tur til sjukehuset, mens en av Guard-tilskuerne måtte kaste kappe og trøye og overta jobben i de siste 10 minuttene.

A. Heen var dommer og kunde gjerne tatt enda fler off-sides enn de han blåste for.

G. Sunnmørsposten 24. mai 1946